Waynes Coffee Norra kungsg. 5

Vi brukar säga att vi söker efter den ultimata Fikan. Visst kan det låta storslaget. Men det är ett sökande som har präglat oss ända sedan vi slog upp dörrarna till vårt första kafé på Kungsgatan i Stockholm.

För oss handlar den ultimata fikan om flera saker. Om allt gott som vi serverar. Om musiken som spelas i högtalarna. Om pausen från vardagen som uppstår när du slår dig ner i en skön fåtölj. Om den stund som du delar tillsammans med en god vän.

Men vårt sökande handlar inte bara om vad som möter dig inne på våra kaféer. Det är lika mycket en fråga om vad som driver oss. Om den positiva förändring som vi kan åstadkomma i människors liv, och för miljön i stort. Om att ta dra vårt strå till stacken för en grönare planet.

Till exempel är vi den första svenska kafékedjan att bli KRAV-märkt. Vårt långsiktiga mål är att allting som du äter och dricker på våra kaféer ska vara ekologiskt. Färre tillsatser, odlingar i mindre skala och frånvaron av besprutningsmedel ger en bättre eftersmak. Det hjälper oss att servera ett fika som smakar ännu godare.

Dessutom gör vi så mycket som möjligt av ditt fika på plats i våra kaféer. På så sätt kan du vara säker på att det alltid är färskt. För oss är det också viktigt att du alltid har många hälsosamma alternativ att välja mellan. Även om svensk fika förstås har en särskild plats i våra hjärtan. Vi kommer aldrig att tumma på vårt goda svarta bryggkaffe och de ljuvliga kanelbullarna.

Vårt sökande efter den ultimata fikan har bara börjat. Och vi hoppas att du vill följa med oss på resten av resan.