Julkul i City

Välkommen på julshopping i Gävle under hela december! Gävle City har ett brett utbud av butiker, restauranger och fik. Vi sprider en extra julstämning för våra besökare den 1, 2, 8 samt 15 december. Då finner du ett flertal aktiviteter i City för att skapa en stämningsfull jul! Träffa tomten, shoppa julklappar och outfits för decembers alla festligheter, njut av behandlingar och frisörbesök, ät gott och fika i City och gynna din lokala handelsplats.

Välkommen till Gävle City för en stämningsfull julshopping!

 

1 & 2 december finner du ett flertal aktiviteter i City! På Rådhustorget anordnas en stämningsfull julmarknad. På Stortorget anordnas aktiviteter både för stora och små. Alla barn välkomnas lämna sin önskelista till Tomten som finns på Stortorget under hela helgen. Lördagen får vi besök av Bohlins Skotrar som visar skotrar och fyrhuling. Passa på att värma dig i Äventyrs services kåta och delta i deras tävling. Den 2 dec kl 15.00 invigs Gävles stolthet – Gävlebocken. Adventloppet går även i stapeln denna dag både för stora och små.

8 & 15 december kan du njuta av glögg och pepparkaka, provsmaka våfflor med saffransgrädde och den traditionella juldelikatessen – knäckäpplen medan du shoppar i City. Den 8/12 besöker Gävle Lucia och Lion Stortorget med stämningsfull musik. Den 15/12 besöker även Bondens egen marknad så passa på att handla hem och stöd lokalproducerad mat till julbordet. Under dessa dagar välkomnar vi alla barn att lämna in sina önskelistor hos Tomten som finns på plats på Stortorget. Dessa lördagar hittar du även Turistcenter på Stortorget där du kan köpa halmbockar eller andra souvenirer från Gävle.

 

 

 

#Shoppalokalt #julenbörjarigävle #gävlecity