Julkul i City

Välkommen på julshopping i Gävle under hela december! Gävle City har ett brett utbud av butiker, restauranger och fik. Vi sprider en extra julstämning för våra besökare den 1, 2, 8 samt 15 december. Då finner du ett flertal aktiviteter i City för att skapa en stämningsfull jul! Träffa tomten, shoppa julklappar och outfits för decembers alla festligheter, njut av behandlingar och frisörbesök, ät gott och fika i City och gynna din lokala handelsplats.

Välkommen till Gävle City för en stämningsfull julshopping!

 

Den 1 & 2 december finner du ett flertal aktiviteter i City! På Rådhustorget anordnas en stämningsfull julmarknad mellan kl 10-18. På Stortorget anordnas Julkul i City med aktiviteter både för stora och små kl 11-17. Alla barn välkomnas lämna sin önskelista till jultomten som finns på Stortorget under lördagen 1 december. Denna dag besöker Bohlins Skotrar som visar sina skotrar och fyrhjuling. Shake it Rails anordnar snöaktiviteter båda dagarna, likväl som Äventyrsservice som välkomnar er in i deras kåta och dela i aktiviteter. Den 2 dec finns möjlighet för ponnyridning för alla barn på Stortorget. Adventloppet går även i stapeln denna dag både för stora och små.

Kl 15.00 invigs Gävles stolthet – Gävlebocken tillsammans med Kalle Moreus, Clara Henry och Louise ”Lollo” Ekman. Vi får uppleva en ljud- och ljusshow av Gävlebockens egna DJ – Slim Vic. Läs mer om bockeninvigningen här

 

Den 8 december mellan kl 12.00-17.00 kan du njuta av glögg och pepparkaka, provsmaka våfflor med saffransgrädde och den traditionella juldelikatessen – knäckäpplen medan du shoppar i City. Kl 14.30 besöker Gävle Lucia och Lion Stortorget med stämningsfull musik.

Kl 12-14 & 15-17 välkomnar vi alla barn att lämna in sina önskelistor hos Tomten som finns på plats på Stortorget. Här hittar du även Turistcenter på Stortorget där du kan köpa halmbockar eller andra souvenirer från Gävle.

 

Den 15 december kl 12.00-17.00 bjuder vi på glögg och pepparkaka, provsmaka våfflor med saffransgrädde och den traditionella juldelikatessen – knäckäpplen medan du shoppar i City. Kl 12.00 får vi njuta av körsång från Joy Voice på Stortorget. Denna lördag besöker även Bondens egen marknad så passa på att handla hem och stöd lokalproducerad mat till julbordet. Under dessa dagar välkomnar vi alla barn att lämna in sina önskelistor hos Tomten som finns på plats på Stortorget.

Kl 12-14 & 15-17 välkomnar vi alla barn att lämna in sina önskelistor hos Tomten som finns på plats på Stortorget.

 

 

 

#Shoppalokalt #julenbörjarigävle #gävlecity