Laddar Evenemang

Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Aktivitetshus Helges arrangerar stor stödgala för Ukrainas barn i Gävle Konserthus

På nationaldagen arrangeras en gala på Gävle Konserthus till förmån för Ukrainas krigsdrabbade barn. Galan, Young Artists For Ukraine, arrangeras av Aktivitetshus Helges, och alla intäkter går oavkortat till UNCHR och deras insamling till barnen i Ukraina.

 

Young Artists For Ukraine

Gävle Konserthus, Måndag 6 juni

Gevaliasalen, 19:00

 

Young Artists For Ukraine är en stödgala för Ukrainas barn. Alla intäkter går oavkortat till UNCHR och deras insamling till barnen i Ukraina.

– Idén föddes i stort sett direkt, när bilder och rapporter om kriget i Ukraina började nå oss, säger Johan Jämtberg, musikansvarig, sångcoach och producent vid allaktivitetshuset Helges i Andersberg. Jag och artisterna jag jobbar med har lärt känna flera Ukrainska familjer under våra resor till sångfestivaler, och det ledde tanken direkt till att göra något i musikväg för att hjälpa.

Besökarna får chansen att hjälpa de krigsdrabbade barnen från Ukraina, samtidigt som de får uppleva en imponerande och fin show, med unga, talangfulla artister, bland andra Aron Eriksson Aras (Vinnare Talang 2022), Philip Ström (Idol2021), Eva Jumatate (Talang 2019 + TV-serierna Klassen och Kär), Juliette Glader (Huvudrollen som Annie på Intiman), Fiat Sreemoung (YouTube-fenomenet Queen on Street), Ruben Adolfsson (Rösten till lilla Lejonkungen), Valeriia Haidar (från Ukraina), Shayri (också från Ukraina, känds från TVs ”Hela Sverige skramlar för Ukraina”), samt även de lokala förmågorna i Helges Vocal Studio Choir, elever från Kulturskolan i Gävle och Ackes Dansskola.

Biljetterna är nu släppta, och både biljetterna och mer information finns på Gävle Konserthus webbsida.

För de som inte kan vara på plats och se konserten, men ändå vill bidra så är det möjligt genom att gå till evenemangets insamling på UNHCRs webbsida.

Galan arrangeras av Aktivitetshus Helges, i samarbete med Gävle Konserthus, Always Music och Kulturskolan i Gävle.

 

Länkar:

https://www.facebook.com/events/313510824293419/

https://www.gavlekonserthus.se/konserter/ukraina/ https://www.ticketmaster.se/event/619639

 

 

 

 

Detaljer

Datum:
6 juni
Tid:
19:00