Laddar Evenemang

Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Stadsvandring

I september 2015 fick Länsmuseet Gävleborg en fråga från byggnadsantikvariekollegan Samuel Palmblad på Kulturparken i Småland. I arkivhandlingar från Kosta hade Palmblad hittat uppgifter om att en beställning på 3 000 kvm glasmosaik under början av 1960-talet hade gått till Gävle. Hade museet möjligen någon aning om var mosaiken hade hamnat? Ett detektiv- arbete vidtog och efter några dagar kunde museet konstatera att en bråkdel av mosaiken finns bevarad i flera av entréhallarna till hyreshusen på Urbergsterrassen. Det är dessa utsmyckningar som vi kommer att titta på under kvällens vandring. Vandringen inleds med en föreläsning om Kostas glasmosaiktillverkning, hållen av Samuel Palmblad från Småland.
Samling: Tomaskyrkan i Gävle (Blockstensvägen 59) begränsat antal platser (OBS! Vi ger två föredrag och vandringar, en klockan 16 och en klockan 18!)
Guider och föredragshållare: Ulrika Olsson, Länsmuseet Gävleborg och Samuel Palmblad, Kulturparken i Småland.Vandringen görs i samarbete med Länsmuseet Gävleborg

Detaljer

Datum:
25 maj, 2016
Tid:
16:00
Evenemang Kategori: