Fatima Bremmer till Stadsbiblioteket

Klockan 19:00 torsdag 12 april är det dags för ett av de mest framemotsedda författarbesöken, då Augustprisvinnaren Fatima Bremmer kommer till Stadsbiblioteket, Gävle. Hon tilldelades priset för årets bästa fackbok 2017 för Ett jävla solsken, en biografi om Ester Blenda Nordström. Arrangemanget sker i samarbete med ABF Gästrikebygden.

– Vi kom tidigt överens med ABF om att boka Fatima Bremmer. Vi lockades båda av den fascinerande berättelsen om Ester Blenda Nordström. Att Fatima sedan vann Augustpriset är roligt och förhoppningsvis extra krydda till besöket, säger Claes Wallgren, programansvarig på Stadsbiblioteket Gävle.

Fatima har bland annat arbetat på Aftonbladets Kvinna-redaktion och Svenska Dagbladets kulturredaktion. Fatima har nu skrivit en biografi om Ester Blenda Nordström, Sveriges första ”wallraffare”. Ester föddes i slutat av 1800-talet och blev journalist hos Svenska Dagbladet där hon utgav sig för att vara piga och sökte jobb på en bondgård. Därefter skrev hon ett avslöjande inifrån reportage om hur pigorna på landet hade det.

Ester var hyllad, beundrad och mångas vän. Hon körde motorcykel, rökte pipa och trotsade alla normer som begränsade kvinnor på den tiden.

 

Så välkommen att träffa författaren Fatima Bremmer och hör henne berätta mer om sina böcker!

För mer information kontakta Claes Wallgren.

Telefon: 076-518 95 03

Mail: claes.wallgren@gavle.se