Laddar Evenemang

Alla Evenemang

Lär känna: Bock och Tack-teatern

 

 

Här får du lära känna våra 9 modiga Gävlebor som vi kommer uppmärksamma och hylla under vår manifestation den 7 oktober kl. 12:00 på Stortorget i Gävle. Tack och bock säger vi till Bock och Tack-teatern för ert mod! 

 

Erik

Jag heter Erik och är 42 år. Om jag fick bestämma allt för en dag skulle jag laga riktigt god mat. Inget märkvärdigt, bara något som alla kan njuta av. Den vackraste platsen jag känner till är stugan – det är något med lugnet där. En viktig egenskap hos en vän är att vara snäll, enkelt men sant. Det bästa med mig? Jag kan ta instruktioner. Så länge någon säger vad som ska göras, då gör jag det. Mitt finaste minne är faktiskt när jag fick stugan första gången, det var en speciell känsla av frihet. På fritiden gillar jag att cykla och spela innebandy och fotboll, Min största idol? Magnus Uggla, utan tvekan! Solen gör mig glad, medan saker som går sönder gör mig arg. Men så är livet – positiv, glad och ärlig, det är jag i ett nötskal.

 

Cecilia

Mitt namn är Cecilia och är 34 år. Om jag fick bestämma allt för en dag? Jag älskar skogen – det är den vackraste platsen jag vet. Den ger mig lugn
Mitt finaste minne? Gefle Metal-festivalen! Det finns inget som går upp mot lite hård musik och bra energi. På fritiden gillar jag att styrketräna. Jag har en viss fascination för Wednesday Addams. Hennes attityd, hennes stil – ja, hon är nog min idol. Det jag skulle vilja lära mig nu är spanska. På en öde ö tar jag bara med mig en person – min man, för så enkelt är det.

Oliver

Jag heter Oliver och är 20 år. en vackraste platsen jag känner till är Strasbourg i Frankrike – staden är helt magisk, särskilt på sensommaren. Ett av mina bästa minnen är när jag och syrran var i Strasbourg och åt middag en varm oktoberdag. Maten var fantastisk och vi hade riktigt trevliga samtal.Om jag fick vara ett djur, då skulle jag vilja vara en hund, de har ju så varm päls och ser alltid glada ut. Jag skulle också vilja lära mig franska och tyska, för det vore coolt att kunna snacka med lokalbefolkningen när jag reser.

Michael

Hej, mitt namn Michael och är 42 år. Om jag fick bestämma över allt för en dag skulle jag göra världen lite mindre våldsam. Det skulle kännas bra att lämna något bättre efter sig, om så bara för en dag. Vad är det viktigaste hos en vän? Det måste vara ärlighet. Det värsta jag vet är när någon ljuger, och det bästa med mig själv är att jag alltid är mig själv, oavsett vad. Mitt finaste minne är från dagen jag blev friskförklarad från cancern. Den känslan går inte att beskriva – lättnad, glädje, livet som återvänder. Något jag skulle vilja lära mig? Att äta med kinapinnar – jag har försökt, men det går inte så bra!

Hannah

Jag heter Hanna och är 26 år. Den vackraste platsen jag känner till är underjorden. Det låter kanske lite mystiskt, men det är något spännande med det som är dolt under ytan.
Mitt finaste minne handlar om att vara snäll, att kramas och prata. Det är sådana små saker som gör livet speciellt. På fritiden pratar jag gärna med människor. Det är något magiskt i samtal, att dela tankar och känslor. Min största idol är Melissa Horn, hon sjunger om livet på ett sätt som träffar mig. Om jag vore ett djur? En hundvalp, såklart. Full av nyfikenhet och glädje. Jag drömmer ofta om att hitta nya kompisar, kanske någon som också älskar att prata och skratta.

Sara

Jag heter Sara och är 49 år, men känner mig som 29 (det är bara siffror, eller hur?).
För mig är snällhet den viktigaste egenskapen hos en vän, och det bästa med mig själv? Att jag är glad, alltid försöker se livet från den ljusa sidan. Mitt finaste minne är från när jag var liten och pappa och jag var på utflykt när jag gick i fyran. Vi skrattade och hade det så bra, det minnet bär jag med mig. På fritiden rider jag gärna, det är något befriande.
Jag skulle gärna lära mig att dyka, det känns som en hel ny värld där nere. Och om jag hamnade på en öde ö? Då tar jag med mig Rosa Parks, Martin Luther King och Nelson Mandela – de vet hur man förändrar världen.

Tina

Jag heter Christina, men kallas helst Tina. Jag är 36 år och om jag fick bestämma allt för en dag? Ja, då skulle jag se till att jag fick bestämma varje dag. Den vackraste platsen jag känner till är mitt hem – där jag är omgiven av min familj, för inget slår den tryggheten. Mitt finaste minne är från en dröm, där jag fick träffa min pappa igen. Han gick bort sommaren 2011, och att få se honom i drömmen betydde så mycket. På fritiden älskar jag att dansa, sjunga och umgås med familjen – och såklart, hästar! Om jag vann 100 000 kronor skulle jag köpa min drömsymaskin och skänka en del till cancerforskning.

Ulises

Mitt namn är Ulises och är 27 år. Om jag fick bestämma allt för en dag? Då skulle jag såklart bestämma att jag fick bestämma alla dagar. Det låter ju som en praktisk lösning, eller hur? Den vackraste platsen jag känner till existerar inte i verkligheten, utan i en animevärld där magi och teknologi flyter ihop. En plats där allt är möjligt. 
Om jag fick äta middag med vem som helst? Varför välja? Jag skulle bjuda in hela världen till ett jättelikt bord där alla får plats. Jag älskar att lära mig saker jag inte redan kan, vilket betyder… allt jag inte kan än. Och vad gör mig glad? Allt som inte gör mig ledsen.

Amanda

Jag heter Amanda och är 31 år. Om jag fick bestämma över allt för en dag, skulle jag bestämma över alla dagar. Jag gillar att virka, sjunga, dansa och spela teater – och helst skulle jag vilja äta middag med Jesus. Det hade nog varit ett ganska intressant samtal.
Mina vänner säger att jag alltid är positiv och glad, och det stämmer nog. Men jag uppskattar också pålitlighet – det är kanske den viktigaste egenskapen hos en vän. På tal om vänner, om jag hamnade på en öde ö, skulle jag definitivt ta med mig Ingela och Oscar. Jag skulle vilja lära mig är att sticka. Jag menar, virka kan jag redan, det vore coolt att kunna båda.

Detaljer

Börjar:
1 oktober
Slutar:
20 oktober
Evenemang Kategori: