Drottning Blankas Gymnasieskola

Det personliga gymnasiet mitt i Gävle

Drottning Blankas Gymnasieskola är en mindre friskola i centrala Gävle där alla känner alla. Skolan är belägen mittemot Centralstationen vilket gör det lätt för dig som reser att ta dig hit. Här är gemenskapen god, trivseln hög och det personliga engagemanget stort. Drömmer du om att bli jurist, kriminolog, stylist eller kanske marknadsförare är detta skolan för dig.

 

På skolan finns möjlighet att läsa såväl yrkesprogram som högskoleförberedande program inom fyra olika inriktningar – Ekonomi, Handel, Samhällsvetenskap och Hantverk.

 

Skolan har myntat devisen ”Det är viktigt för mig att det går bra för dig”. Det summerar på ett bra sätt hur vi  arbetar på skolan. Vi lägger stor vikt vid att hjälpa varandra till framgång och genom stort engagemang från såväl personal som elever når vi tillsammans ett bättre resultat.
Varje klass har en egen mentor som följer klassen under hela gymnasietiden. Det skapar trygghet och kontinuitet och gör att du som elev alltid har någon att vända dig till. Något annat som bidrar till den hemtrevliga och personliga atmosfären på skolan, och som dessutom är väldigt uppskattat, är att det varje morgon bjuds på frukost. Det blir en fin start på dagen där elever och lärare träffas och stämmer av läget innan lektionerna drar igång.

Drottning Blanka strävar hela tiden efter att vara en skola som bryr sig om både sina elever och den värld de så småningom ska ut i. Att välja Drottning Blankas Gymnasieskola är att välja engagemang. Varje utbildning i skolan följer en specifik plan där man år ett fokuserar på personligt engagemang, år två på lokalt engagemang och år tre på globalt engagemang. För den som vill ut i världen finns goda möjligheter att få göra sin APL någonstans i Europa en period under det sista året i skolan.

 

Välkommen till Drottning Blankas Gymnasieskola – hos oss är inga drömmar för stora.

 

Våra program:

  • Ekonomi – Juridik och internationell ekonomi
  • Handel och Administrationsprogrammet – Försäljning och marknadsförare
  • Hantverksprogrammet – Frisör, Barberare och Hår- och makeupstylist
  • Samhällsvetenskapsprogrammet – Kriminologi

 

 

Kontakta oss gärna om du har frågor!

 

Drottning Blankas Gymnasieskola

Centralplan 5

803 11 Gävle

Expedition 070-571 29 29

E-post. gavle@dbgy.se