Gävle Idrottsbingo AB

Gävle Idrottsbingo AB driver, på uppdrag av Gävle Bingoallians, två bingohallar i Gävle.

Den största bingohallen är Brynäsbingon, Norra Kungsgatan 3, där spelas traditionell bingo på pappersbrickor, Bingo på terminaler samt Vegas (5 maskiner).  Brynäsbingon utsågs av Svenska Spel till Årets Vegas Bingohall 2011 i Sverige.

Den andra hallen är GIF-bingon på Hattmakargatan 6 B en modern bingohall, som är helt datoriserad med spel på dataterminaler. Spelen är vanlig terminalbingo samt Vegas (4 maskiner).  GIF-bingon utsågs av  Svenska till Årets Vegas Bingohall 2013 i Sverige. Tänk på att du måste vara 18 år för att få spela och vistas i våra lokaler.

Beskrivning

Idagsläget finns det ca 70 bingohallar i Sverige, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Samtliga hallar har ideella föreningar som förmånstagare och drivs oftast av serviceföretag som består av flera föreningar eller enskilda näringsidkare. Serviceföretag i Gävle är Gävle Idrottsbingo AB, ett bolag som ägs till 50% av Brynäs IF Hockey och 50% av Gefle IF Alliansförening.

Bingotillståndet administreras av Gävle Bingoallians, vars nuvarande bingotillstånd gäller för perioden 2016-01-01 — 2017-12-31, med sina medlemsföreningar i Gävle. Gävle Bingoallians har en styrelse som följer verksamheten vid våra bingohallar. Hela det ekonomiska överskottet från vår verksamhet fördelas mellan föreningarna i alliansen. Det är storleken på föreningens ungdomsverksamhet som ligger till grund för hur stor del av avkastningen varje förening får. Ju fler ungdomar som deltar i föreningens verksamhet, desto mer pengar till föreningen.

Länsstyrelsen är vår tillsynsmyndighet och den som utfärdar lotteritillstånd, sköter kontrollen, beslutar vilka föreningar som får vara förmånstagare och godkänner avtal. Bingohallarna delar ut stora belopp varje år direkt till det lokala föreningslivet, dessa pengar har varit – och är – avgörande för många föreningars överlevnad.

Utöver det traditionella bingospelet förekommer det även spel på så kallade värdeautomater i de flesta bingohallar. Detta sker i samarbete med Svenska Spel och tillsynsmyndigheten Lotteriinspektionen, vilket garanterar att kontrollen på automatspelet är lika bra som på bingospelet.

Den traditionella bingon står dock för huvuddelen av den totala omsättningen.  Allt överskott går oavkortat till föreningslivet i Gävle.

Gävle Bingo en viktig del av föreningslivet i Gävle kommun.

Vi har...

Bingo