Intersport

Intersport är en av Sveriges ledande sportkedjor och har sedan starten 1968 arbetat för mer sport och rörelse i vardagen. För oss spelar det ingen roll om du tränar för att ha kul, för att motionera eller vill vara bäst när det är dags att tävla. Vi vill hjälpa dig, utbilda dig och stötta dig oavsett erfarenhet, ambition och behov.

 

Genom våra digitala kanaler, 100 butiker över hela landet och vår specialistkedja Löplabbet ger vi, med rätt produkter, kunskap och engagemang, fler människor möjlighet till ett mer aktivt liv. Vi vill skapa en mer hållbar livsstil för våra kunder och vara Sverige mest inspirerande sportdestination.

Vi brinner för den svenska idrottsrörelsen och för att idrott ska vara för alla. Vi har genom stark lokal förankring Sveriges största föreningsverksamhet och ger tillbaka till föreningslivet.

 

Idén till INTERSPORT föddes 1961. En inköpsgruppering, ”Sport-tian” i Stockholm, kallade sportfackhandlare till ett möte för att diskutera hur man skulle klara konkurrensen från varuhusen som vid den tiden öppnades på flera håll. Resultatet blev Sportsam Ekonomisk Förening. 1974 bildades bolaget INTERSPORT Sverige AB.