Upptäck sommarstaden Gävle – Ditt perfekta resmål för shopping, kultur och god mat!

Välkommen till Gävle City, en sommarstad fylld med upplevelser för alla sinnen! Här möts historia och modernitet i en charmig blandning som gör varje besök oförglömligt. Låt oss ta dig med på en resa genom Gävles bästa erbjudanden inom shopping, kultur och mat.

Shoppingparadiset Gävle

För shopparen finns det ingen bättre plats än Gävle. Strosa längs gågatorna och upptäck en mängd butiker som erbjuder allt från internationella märken, vintagefynd, lokala företag och de stora kedjorna. Besök Gallerian Nian och Flanör för en dag fylld av shoppingglädje. Missa inte Gamla Gefle, där du kan hitta charmiga små butiker och besöka Joe Hill gården för en dos av historiens vingslag.

Kulturella Skatter

Gävle är en stad rik på kultur och historia. Utforska Länsmuseet Gävleborg och lär dig mer om regionens fascinerande förflutna eller gör ett besök hos Sveriges fängelsemuseum – också kallat hotell Hamilton. För musik- och teaterälskare är Gävle Konserthus och Folkteatern givna besöksmål, där du kan njuta av allt från klassiska konserter till moderna föreställningar. Glöm inte att promenera genom vackra Boulognerskogen. Tips! Köp med dig en lunch från någon av våra restauranger att njuta av under ditt besök i stadsparken.

Kulinariska Upplevelser

Matälskare kommer att känna sig som hemma i Gävle. Staden erbjuder en imponerande palett av kulinariska upplevelser, från mysiga kaféer till eleganta restauranger. För en riktig smakupplevelse, boka bord på någon av Gävles prisbelönta restauranger och låt dig förföras av innovativa rätter tillagade med kärlek och lokala råvaror.

Välkommen till Gävle i Sommar! Gävle City är mer än bara en stad – det är en upplevelse. Oavsett om du är här för att shoppa, utforska kultur eller njuta av fantastisk mat, så har Gävle City något för alla. Gör din sommar oförglömlig och upptäck allt som denna underbara stad har att erbjuda. Vi ser fram emot att välkomna dig!

Pssst… Du vet väl om att vi har gratis parkering i röd och gul zon samt på Gallerian Nian och Flanörs parkeringshus mellan 11-16 på söndagar?


Välkommen till Gävle City – där sommardrömmar blir verklighet!